søndag 5. juni 2016

Når spillerne ikke gjør det de har øvd på


Her er situasjonen:

Dine spillere har gjennomgått øvelser og driller for lagets angrep eller forsvar, men så fort de har begynt å spille går det meste i glemmeboka. Hvordan skal du som trener reagere på dette? Skal du bli irritert og kjefte på spillerne og be dem skjerpe seg? Er skjenneprekener løsningen?

For eksempel så har ditt lag øvd på R&R Layer 2: Pass to a teammate in the post north-south, men flere av spillerne glemmer å kutte etter post-pasningen. Hvilke tiltak kan du gjøre?

Hvis dette er tilfelle så kan det være tydelig at post-pasning & kutt ikke har blitt en vane hos disse spillerne og da må du som trener sørge for at det blir en vane. Tydeligvis trenger de mer repetisjon. Istedet for å straffe spillerne med løping eller push-ups drill det mer istedet. Avbryt spillet med ett minutt drilling på det du ser ikke sitter - så får heller det være "straffen". Dette fungerer kanskje best hvis hele treningen (med unntak av oppvarming) består av spilling.

En annen ting du kan gjøre er å behandle det som en turnover hvis noen glemmer å kurvkutte etter en øst/vest-pasning. Hver gang du ser dette så blås i fløyta og gi ballen til det andre laget. Hvis spillerne ser regelbruddene får konsekvenser så blir de straks mer ivrige på å gjøre det de skal.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar