torsdag 31. mars 2016

Dribbling forbudt


Igår var jeg med på en trening som spiller der vi startet å spille helbane 5 mot 5 med begrensinger for dribling. Ingen dribling var tillatt utenom når man skal gjøre en avslutning på kurven.

Dette fungerte som en drøm for angrepsspillet. Mitt lag scoret fem ganger på rad og det var veldig gøy. Denne regelen gjorde at spillerne ble bedre på å se etter hverandre, se etter åpne spillere og de ble mer tålmodige. Det er viktig at når man gjør dette at man har bevegelse uten ballen og screens, og hvis man kjører Read & React så vil man allerede ha regler som fremmer akkurat dette.

Dribble-forbudet er noe jeg har selv innført av og til på treninger med unge lag. For mye dribling kan virkelig ødelegge angrepsspillet og skape turnovers. Det er spillere som elsker å drible og som vil spørre om vi kan spille "vanlig" igjen med spretting. Det er litt synd for da kan vi risikere at spillerne returnerer til sine uvaner med overspretting og vi da går tilbake til kaosbasket.

En ting jeg ville lagt til hvis man vil innføre regel om uten spretting er at spillerne skal få lov til å drible for å komme over midtbanen. Det er jo en nødvendig form for dribbling - men så fort de passerer midtbanen så er det over. Eventuelt kan du legge til at spillerne for lov til å bruke Dribble At a Teammate for å sende perimeterspillere til kurven og skape scoringsmuligheter.

Har du prøvd dette? Hvordan gikk det isåfall?



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar