søndag 31. mai 2015

3 mot 3 angrep - ideer


Sommeren er snart over oss og utesesongen for basketball er godt i gang. Jeg har alltid vært veldig glad i å spille ute og har tilbrakt de siste par somrene i Kubaparken og Lille Bislet. Det er nesten alltid noen å spille med der og man blir kjent med mange hyggelige mennesker.

3 MOT 3
3 mot 3 er veldig aktuelt om dagen og det popper stadig opp 3mot3-turneringer rundt om i landet. I den anledning vil jeg presentere noen ideer for angrep for 3 mot 3. Til forskjell fra 5 mot 5 så får angrepet ekstra mye plass å boltre seg på og det åpner for en rekke interessante muligheter. Det trenger ikke bare være 1 mot 1 mens alle andre står og ser på eller pick & roll. Det du får nå er flere ulike måter du kan starte angrepet på så fort du har sjekket ballen og et par ulike formasjoner som har visse fordeler og legger vekt på visse offensive handlinger mer enn andre.

Klikk på linken under for å se de ulike forslagene:
3 mot 3 ideer

VÆR FORBEREDT
Om du og noen kompiser skal melde dere på en 3 mot 3 turnering er det lurt å forberede seg. Snakk sammen om hvordan dere skal spille angrep og forsvar. Bli enige om hva dere skal gjøre etter en kurv-kutt. Vær åpne og fortell hverandre om deres styrker og svakheter. Hvor liker du å få ballscreenen og hvordan? Er du ikke så god på å gå 1 mot 1 men er bedre på åpne skudd? Hvor på banen skyter du best fra? Hvem er den beste forsvarsspilleren og hvem skal dekke motstanderens beste scorer? Skal vi doble ballen når den kommer i posten? Tren gjerne på angrepet og forsvaret før turneringen så ofte som mulig. Det er som ordtaket sier: feiler du på å forberede deg så forbereder du deg på å feile.

Lykke til og ha det gøy i sommer!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar